|HOME| |PROJECTS| |CALENDAR| |RESUME|
|BIOGRAPHY| |PHILOSOPHY| |BIBLIOGRAPHY| |TEXT|
 

[Click on photos to
view LARGE images]
TO PROJECTS
AFTERMATH:
Excerpts From An Extinct Firehouse

Institute For Design and Experimental Art (I.D.E.A.)
Sacramento, California 1989

Created for a renovated fire station, this installation combined physical elements to address the nature of fire and fire fighting and the role of the firehouse in the preservation of life. A dark X-shaped room was lit by candles and housed two opposing mirrors to create an illusion of a dark smokey hallway. Quotes from fire fighters, some who once worked there, were stencilled on the walls to humanize the space.

Wood, burnt lumber and branches, redwood tree, water, rope, mirrors, candles, and charcoal pencil.

Dimensions: 9' H x 10' W x 100' L

|HOME| |PROJECTS| |CALENDAR| |RESUME|
|BIOGRAPHY| |PHILOSOPHY| |BIBLIOGRAPHY| |TEXT|